Molen Bataaf

Molen Bataaf

Winterswijkse molen

Bezoek de molen

Alle zaterdagen van 10 tot en met 16.00 uur en op koopzondagen. Dit is op de laatste zondag van de maand van 12 tot 17.00 uur. In juni tm. augustus zijn we dinsdags ook open tussen 10 en en 16.00 uur. Excursie op aanvraag via info@molenbataaf.nl. Kosten 25 euro voor de eerste tien personen. Elke persoon meer 2,50 euro.

Burgemeester Bengevoord bezocht de Bataaf

In het kader van kennismaken met Winterswijk heeft de nieuwe burgemeester, Joris Bengevoord, afgelopen maandag onze molen bezocht. Hij werd ontvangen door de molenaars, bestuursleden en vrijwilligers betrokken bij molen ‘Bataaf’.

Voorzitter Hans Donderwinkel memoreerde verheugd te zijn dat de burgemeester tijd heeft vrijgemaakt om de molen te bezoeken. Vervolgens heeft Wim Lobeek met behulp van een foto presentatie over de geschiedenis van de molen verteld. Gelukkig was er voldoende wind. Zodat molenaars Jos Roerdink en Wim te Selle de wieken konden laten draaien en ook de maalstenen in werking werden gezet.

Joris Bengevoord heeft tijdens de rondgang ook de laatste smalle trappen naar de kapzolder  bedwongen. Hij vertelde tijdens het afscheid onder de indruk te zijn van de molen.

De burgemeester kreeg een paar zakjes pannenkoekenmeel mee naar huis. Zo kan hij zelf het verschil tussen ambachtelijk gemalen meel en dat uit de fabriek gaan testen.