Molen Bataaf

Molen Bataaf

Winterswijkse molen

Bezoek de molen

Alle zaterdagen van 10 tot en met 16.00 uur en op koopzondagen. Dit is op de laatste zondag van de maand van 12 tot 17.00 uur. In juni tm. augustus zijn we dinsdags ook open tussen 10 en en 16.00 uur. Excursie op aanvraag via info@molenbataaf.nl. Kosten 25 euro voor de eerste tien personen. Elke persoon meer 2,50 euro.

Dichter bij de molen – Verteltheatertje Molen Bataaf

Bij Molen Bataaf wordt tijdens Open Monumentendag op zondag 10 september een verteltheatertje ingericht.

Aanleiding is het thema Levend Erfgoed, dat de landelijke organisatie van de Open Monumentendagen aan dit jaarlijkse weekend heeft gekoppeld. Molen Bataaf roept mensen op om hun beleving van of verbinding met Molen Bataaf op te schrijven en eventueel voor te dragen. 

Molen Bataaf is zoals altijd enthousiast deelnemer aan de Open Monumentendag. Het thema Levend Erfgoed bracht hen op het idee om verhalen of gedichten op te halen bij de vele liefhebbers. Niet alleen de molenaars en andere vrijwilligers dragen dit mooie erfgoed een warm hart toe. Ook voorbijgangers en vele inwoners van Winterswijk hebben een gevoel van verbinding met Molen Bataaf. Getuige ook de vele foto’s die ervan worden gemaakt.

Verbinding

Levend erfgoed verbindt ons allemaal. “We zijn benieuwd naar de verhalen daarover. Wat verbindt de mensen met Molen Bataaf?” Voorzitter Henk te Kulve is benieuwd naar de resultaten. “Omschrijf jouw verbinding met de molen, is onze vraag. Een kort verhaaltje, een gedicht, het maakt niet uit. Fiets je er regelmatig langs? Maak je er veel foto’s van?  Ben je geboeid door de molentechniek?” Iedereen wordt opgeroepen om de gedachten op papier te zetten. “We ontvangen graag korte verhalen of gedichten, zodat we die tijdens Open Monumentendag zondag 10 september om 11.00 en 14.00 uur een plek kunnen geven. Iedereen, ongeacht leeftijd, kan meedoen. Deelname is uiteraard gratis.”

.

Erfgoed

Verrassende koppelingen tussen monumenten en levend erfgoed worden opgezocht.

Erfgoed – hoe oud het ook is – leeft voort. Met het thema ‘Levend Erfgoed’ – als monumenten konden praten – wordt het verhaal over een monument centraal gesteld. Gebeurtenissen die in en rondom een monument hebben plaatsgevonden worden uitgelicht. Maar ook: wat betekenen de monumenten in de huidige tijd voor de mensen.

Vertel je verhaal en kom letterlijk dichter bij de molen.

Insturen van verhalen of gedichten kan via email info@molenbataaf.nl tot uiterlijk 5 september.