Molen Bataaf

Molen Bataaf

Winterswijkse molen

Bezoek de molen

Alle zaterdagen van 10 tot en met 16.00 uur en op koopzondagen. Dit is op de laatste zondag van de maand van 12 tot 17.00 uur. Excursie op aanvraag via info@molenbataaf.nl. Kosten 25 euro voor de eerste tien personen. Elke persoon meer 2,50 euro.

Examendag opleiding vrijwillige molenaars

Ter afsluiting van de opleiding tot vrijwillig molenaar werd door de examencommissie van de Vereniging De Hollandsche Molen op donderdag 28 september bij de Bataaf een examen dag georganiseerd.

Bijzonder was dat de kandidaten uit Duitsland kwamen (Anholt en Münster). Alhoewel de opleiding ook bij Duitse molenaars gevolgd kan worden is deze, gelet op het gevarieerde Nederlandse molenbestand, niet zo gedegen als de Nederlandse opleiding. In een tijdsbestek van elk 1.5 uur werden de kandidaten aan de tand gevoeld. Waarbij zowel de praktijk als theorie aan de orde kwamen. De vragen werden over het algemeen in het Nederlands gesteld.

Wilfried Willmer, Hans Terhear en Iris Terhaer konden na afloop de felicitaties van de voorzitter van de examencommissie, Hub van Erve in ontvangst en kregen een molenaarsspeldje uitgereikt. De geslaagde molenaars ontvangen in het voorjaar, tijdens de algemene ledenvergadering van de Vereniging De Hollandsche Molen, hun diploma.