Molen Bataaf

Molen Bataaf

Winterswijkse molen

Bezoek de molen

Alle zaterdagen van 10 tot en met 16.00 uur en op koopzondagen. Dit is op de laatste zondag van de maand van 12 tot 17.00 uur. Excursie op aanvraag via info@molenbataaf.nl. Kosten 25 euro voor de eerste tien personen. Elke persoon meer 2,50 euro.

Fotoworkshop in Molen Bataaf

Molen Bataaf inspireert in alle seizoenen vele fotografen. Zo is bij Anouk Nijkamp, lid van de activiteitencommissie van Molen Bataaf, het idee ontstaan om een fotocursus te organiseren met de molen als fotogenieke locatie.

Workshopleider Anouk: “Tijdens twee workshopavonden en een praktijkdag wisselen theorie en praktijk elkaar steeds af.”

Op de vrijdagavonden 7 februari en 20 maart 2020 is er een fotoworkshop in de molen. Onderwerpen die de 1e avond aan de orde komen zijn Basisinstellingen, zoals diafragma, sluitertijd en ISO; tijdens de 2e avond is het thema ‘Creatieve fotografie’.
Daarna kunnen de deelnemers op zaterdag 28 maart vrij aan de slag in en rond de molen. “Dan kan men volop oefenen en eventueel foto’s verbeteren.”

Expositie
Elke deelnemer kiest zelf één foto uit, die meedoet aan een foto-expositie tijdens Molendag op 9 en 10 mei in de molen. “Wij zorgen voor mooie afdrukken en we koppelen er een wedstrijdelement aan met de prijsuitreiking aan het einde van de molendagen. Daarna mogen de deelnemers hun afgedrukte exemplaar meenemen naar huis.”
De jury bestaat uit Ron Rensink en Rob Blekkink.

Data workshops
Vrijdag 7 februari 19:30 – 22:00 uur
Vrijdag 20 maart 19:30 – 22:00 uur
Zaterdag 28 maart 10:00 – 12:30 uur
Alle bijeenkomsten vinden plaats in de molen.

Kosten
De kosten bedragen €45,- totaal. Inclusief koffie of thee en 1 fotoafdruk (40×60).
Maximaal 12 deelnemers (in volgorde van aanmelding) kunnen zich tot eind december aanmelden via activiteiten@molenbataaf.nl