Molen Bataaf

Molen Bataaf

Winterswijkse molen

Bezoek de molen

Als de wieken draaien bent u welkom

Henxelse Midwinterwandeling op zondag 16 december

Beleef en proef de winter is het thema van de tweede, elf kilometer lange, Henxelse midwintertocht op zondag 16 december. De eerste editie trok veel wandelaars, die genoten van de omgeving en de entourage onderweg. Molen Bataaf is de startlocatie.

Organisator Betty Wassink van Boerderijcamping Kortschot heeft een nieuwe route uitgezet. “Onze buurtschap is perfect voor zo’n zondagse wandeling van een paar uur. Dankzij de medewerking van mensen uit mijn omgeving zijn er onderweg vijf pauzeplekken en de blazers van de Meddose Midwinter Bloazers zorgen met hun midwinterhoornklanken voor een extra seizoensbeleving.”

Opwarmen bij het smidsvuur

De ‘olde rope’ van de midwinterhoornblazers, een gesprek bij het houtvuur, een winters drankje, de kersttuin in Ratum, exclusief wildhapje bij de jachthut en glühwein in de wijngaard zorgen voor gemoedelijke sfeer en gezelligheid onderweg. Speciaal voor deze gelegenheid brandt ook het oude smidsvuur in de smederij van de familie Laar en na afloop is er snert in de ketel boven het houtvuur bij de molen.

Aanmelding vooraf

In verband met het maximum aantal deelnemers van 100, is aanmelding vooraf nodig. Opgave met vermelding van aantal personen is mogelijk tot donderdag 13 december via campingkortschot@gmail.com, telefonisch of via WhatsApp op 06-39609459. De kosten bedragen 8,50 euro per persoon, te voldoen bij de start. Dit is inclusief routeboekje, koffie/thee bij de start, wildhapje, glühwein of sap en snert na afloop.

Datum: zondag 16 december 2018
Start- en eindpunt van de wandeling: Molen Bataaf aan de Bataafseweg 20.
Vertrek: tussen 10 uur en 12 uur. Lengte: ruim 11 kilometer.