Molen Bataaf

Molen Bataaf

Winterswijkse molen

Bezoek de molen

Alle zaterdagen van 10 tot en met 16.00 uur en op koopzondagen. Dit is op de laatste zondag van de maand van 12 tot 17.00 uur. In juni tm. augustus zijn we dinsdags ook open tussen 10 en en 16.00 uur. Excursie op aanvraag via info@molenbataaf.nl. Kosten 25 euro voor de eerste tien personen. Elke persoon meer 2,50 euro.

Kinderen basisschool De Vlier nemen een kijkje bij molen Bataaf

Basisschool De Vlier is gestart met het onderwijsprogramma “Beweeg wijs in en rondom de school.” Doel hiervan is om de kinderen meer te laten spelen en bewegen, gezonder te laten leven.

Om het programma te ondersteunen en te mogen participeren in dit mooie streven heeft het bestuur van molen Bataaf zich aangemeld om de molen open te stellen voor De Vlier. De kinderen die interesse hebben voor molen Bataaf en de werking van de molen, kregen een rondleiding van een gediplomeerd molenaar. Het was een geslaagde middag voor een grote groep van ruim 20 kinderen die met veel enthousiasme de molen hebben bekeken. Over het malen en de wieken werden allerlei vragen gesteld. En na enige ‘klauterpartijen’ op de trappen, het opsnuiven van informatie èn meel, gingen de kinderen na een uurtje  wandelend  terug naar school……..               Meel op de kleren, in de oren, op de haren, in de broekzakken en sommigen in de hand. Een klein aandenken J

Op dinsdag 16 mei zal er weer een bezichtiging plaatsvinden voor kinderen van de Vlier.