Molen Bataaf

Molen Bataaf

Winterswijkse molen

Bezoek de molen

Alle zaterdagen van 10 tot en met 16.00 uur en op koopzondagen. Dit is op de laatste zondag van de maand van 12 tot 17.00 uur. In juni tm. augustus zijn we dinsdags ook open tussen 10 en en 16.00 uur. Excursie op aanvraag via info@molenbataaf.nl. Kosten 25 euro voor de eerste tien personen. Elke persoon meer 2,50 euro.

Openluchtspel “Luiwerk” bij molen Bataaf

In juni 2019 is molen Bataaf het decor van een openluchtspel uitgevoerd door de Winterswijkse toneelvereniging Toep. De voorstellingen vinden plaats op 14, 15, 21 en 22 juni.

Afgelopen zondag (6 januari) kwamen de leden van Toep het decor verkennen. Na te zijn welkom geheten door voorzitter Hans Donderwinkel was er een rondleiding door molenaar Wim Lobeek. Vervolgens maakte regisseur Peter Schot de namen van de dertien spelers bekend die in juni een rol in de voorstelling “Luiwerk” vertolken.

Het script van het openluchtspel is door Theo Soontiens speciaal voor deze gelegenheid geschreven. Een aantal anekdotes uit de geschiedenis van de molen zijn daar onderdeel van.

Zodra meer definitief bekend is over deze leuke samenwerking, denk aan aanvangstijd en de kaartverkoop,  zullen we daarover berichten.