Molen Bataaf

Molen Bataaf

Winterswijkse molen

Bezoek de molen

Alle zaterdagen van 10 tot en met 16.00 uur en op koopzondagen. Dit is op de laatste zondag van de maand van 12 tot 17.00 uur. In juni tm. augustus zijn we dinsdags ook open tussen 10 en en 16.00 uur. Excursie op aanvraag via info@molenbataaf.nl. Kosten 25 euro voor de eerste tien personen. Elke persoon meer 2,50 euro.

Molen Bataaf op z’n Paasbest

Kleuren, eieren zoeken en een Rad van Fortuin

Stichting Molen Bataaf luidt het voorjaar in met paaseieren zoeken in en rond de molen op de zaterdag voor Pasen. De vrijwilligers van Molen Bataaf markeren het begin van het buitenseizoen niet zonder reden met een activiteit voor de jeugd.

Molen Bataaf bestaat al 222 jaar. In 2003 heeft toenmalig eigenaar en laatste molenaar Appie te Lintum voor het symbolische bedrag van één euro de molen overgedragen aan de Stichting Molen Bataaf, die na een ingrijpende restauratie de molen in 2010 weer in gebruik stelde. Sindsdien draait de molen heel geregeld en zijn er diverse activiteiten.

Kleurplaat en eieren zoeken

Op zaterdag 8 april is er bij Molen Bataaf een activiteit voor de jongste jeugd: een paaseieren zoektocht en kinderen kunnen de paaskleurplaat inleveren tussen tien en half elf. Voorzitter Henk te Kulve van Stichting Molen Bataaf: “Vorig jaar hadden we veel kinderen in de molen bij onze LEGO-molenbouwwedstrijd; nu hopen we op mooie kleurplaten en veel deelname aan het paaseieren zoeken. Er worden in en rond de molen tientallen genummerde eieren verstopt, waarmee aansluitend bij het Rad van Fortuin leuke prijsjes te winnen zijn.”