Molen Bataaf

Molen Bataaf

Winterswijkse molen

Bezoek de molen

Alle zaterdagen van 10 tot en met 16.00 uur en op koopzondagen. Dit is op de laatste zondag van de maand van 12 tot 17.00 uur. In juni tm. augustus zijn we dinsdags ook open tussen 10 en en 16.00 uur. Excursie op aanvraag via info@molenbataaf.nl. Kosten 25 euro voor de eerste tien personen. Elke persoon meer 2,50 euro.

Organisatie Sportief Wandelen geeft gulle gift!

Recent kreeg de molen een ruimhartige bijdrage van de wandelgroepen van “Sportief Wandelen”.  Zij gebruiken de parkeerplaats van de molen veelvuldig als start- en eindpunt voor hun tochten.

We hebben er 2 baniers van Mondriaan voor gekocht, die wapperen nu aan de voorzijde van de molen. Ander idee is om er een tweede picknick bank bij te kopen, dan kunnen zij uitrusten na hun wandelingen.

Voor wie interesse heeft om met deze club mee te wandelen. Onderstaande informatie is afkomstig van de webpagina van “Sportief Wandelen”:

Intensief sporten (zoals bv. hardlopen en bootcamp) is niet voor iedereen weggelegd.
Sportief wandelen kan iedereen die goed ter been is; man en vrouw, dik en dun, jong en oud, groot en klein, …
We lopen het hele jaar door buiten in de natuur. Na afloop heb je aan je gezondheid gewerkt, je bent lekker buiten geweest en hebt plezier gehad met de andere deelnemers! Je voelt je fit!Alle deelnemers lopen op hun eigen tempo mee. We beginnen met een warming-up.
Tijdens het wandelen is er aandacht voor de looptechniek en lichaamshouding. We doen oefeningen ter verbetering van o.a. kracht, coördinatie en beweeglijkheid en wisselen regelmatig van tempo (in allerlei verschillende (spel)vormen). Hiermee verbeter je je conditie en gezondheid. Er wordt geëindigd met een cooling-down. Als afsluiting is er voor iedereen eenkopje koffie/thee, want het sociale aspect is natuurlijk ook erg belangrijk.
Sportief wandelen is een activiteit waarbij je net zoveel calorieën kunt verbranden als met hardlopen.
Door extra kracht en de looptechniek te verbeteren, kan men de loopsnelheid flink verhogen.Er zijn meerdere groepen. Sinds 2015 is er ook een groep die één keer in de 14 dagen op de zondagmorgen loopt van 9.30 uur tot 10.30 uur. Opgeven kan nog steeds.
Opgave en info: mail naar melindaraterink@tele2.nl of bel op 06-57848798