Molen Bataaf

Molen Bataaf

Winterswijkse molen

Bezoek de molen

Alle zaterdagen van 10 tot en met 16.00 uur en op koopzondagen. Dit is op de laatste zondag van de maand van 12 tot 17.00 uur. In juni tm. augustus zijn we dinsdags ook open tussen 10 en en 16.00 uur. Excursie op aanvraag via info@molenbataaf.nl. Kosten 25 euro voor de eerste tien personen. Elke persoon meer 2,50 euro.

Recordpoging, Winterswijkse molenaars en een Lid in de Orde van Oranje Nassau

Zaterdag 9 april stond in het teken van de landelijke recordpoging van het Gilde van Vrijwillige Molenaars die vijftig jaar bestaat. De poging is geslaagd door 807 molens in binnenland en 29 in het buitenland gelijktijdig te laten draaien. Molen Bataaf liet zich niet onbetuigd.

Aan het einde van de dag kwamen de molenaars van alle molens in Winterswijk voor een informele gezellige bijeenkomst naar Molen Bataaf. Hiermee komt de Stichting van Winterswijkse Molens wellicht weer tot leven. Echter, er ontbrak een molenaar. Namelijk Josee Mees – de Blaey. Zij was op dat moment bij haar andere favoriete vrijwilligerswerk en daar ontving ze uit de handen Burgemeester Bengevoord de benoeming als Lid in de Orde van Oranje Nassau voor het vele vrijwilligerswerk dat ze in al die jaren heeft verzet. Zo heeft de Molen in haar een enthousiast bestuurslid van het eerste uur gehad (2008-2018) en momenteel nog steeds actief als assistent – molenaar en onderhoud van cateringvoorraden. Namens alle vrijwilligers, molenaars en het bestuur van Stichting Molen Bataaf van harte gefeliciteerd.