Molen Bataaf

Molen Bataaf

Winterswijkse molen

Bezoek de molen

Alle zaterdagen van 10 tot en met 16.00 uur en op koopzondagen. Dit is op de laatste zondag van de maand van 12 tot 17.00 uur. In juni tm. augustus zijn we dinsdags ook open tussen 10 en en 16.00 uur. Excursie op aanvraag via info@molenbataaf.nl. Kosten 25 euro voor de eerste tien personen. Elke persoon meer 2,50 euro.

Foto workshop 2020

1e prijs van de jury voor Jan Janssen

Sinds Molen Bataaf in 2010 weer in gebruik werd gesteld na de grote restauratie is het een van de meest gefotografeerde plekken van Winterswijk. Met die gedachte werd vorig jaar een fotocursus georganiseerd in en om de molen.

Anouk Nijkamp leidde voor zeven enthousiaste amateurfotografen twee workshopavonden en een foto-praktijkdag. Helaas konden de fotoworkshops door coronamaatregelen pas eind van het jaar worden afgerond. Ook de geplande expositie tijdens Molendag 2020 – 10 jaar na de feestelijke opening – kon niet doorgaan.

Er was een wedstrijdelement aan gekoppeld, waarvoor elke deelnemer zijn of haar favoriete foto heeft aangeleverd, die door de jury, bestaande uit Ron Rensink en Rob Blekkink, werd beoordeeld.
De winnaar werd Jan Janssen met zijn mooie compositie. Tweede werd Sandra Lindeman; Leoni Haeke kreeg de derde prijs. Eind vorig jaar zijn de prijzen uitgereikt.

We hopen tijdens Nationale Molendag in mei aanstaande alsnog de foto’s van alle zeven fotografen aan het publiek te kunnen tonen met een kleine expositie in de molen.

Winnaar Jan Janssen met zijn foto van Molen Bataaf

Klik hier voor het jury rapport